DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 22 august, de la ora 9.00, pe plaja Zoom Beach din Constanţa va avea loc a cincea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge. Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, patronată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, împreună cu echipa Smartatletic şi în parteneriat cu DJST Constanţa. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Constanța, prin proiectul „Constanța te lansează la apă” și va fi urmat, la finalul lunii septembrie, de alte două întreceri, „Crosul Copiilor”, în Piața Ovidiu, și „10k road challenge”, un cros pe un traseu între Piața Ovidiu și stațiunea Mamaia și retur.

Întrecerea va avea trei probe, cea superscurtă, pe distanţa de 500m (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 250m distanţă de ţărm, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Este ideală pentru copii, începători şi persoane care nu au mai participat la concursuri openwater sau la antrenament de triatlon. Timpul limită în care trebuie să vă încadraţi este de o oră. Ora de start: 9.00), cea scurtă, de 1.500 de metri (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750m distanţă, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Recomandată persoanelor care înoată regulat. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Ora de start: 9.30) şi cea lungă, de 5.000m (de la punctul de plecare se înoată 2500m până la barca salvamarilor şi se revine spre start.

Primii trei participanţi de la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, vor primi cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului. „Cel mai important este să vă simțiți bine la ‪‎Aqua Challenge‬ și să înotați ca și cum ați făcut asta de-o viață. Acest concurs înseamnă voie bună, prieteni, familie și plăcerea de a face mișcare”, le-a transmis Răzvan Florea participanților.