DISTRIBUIȚI

Anul acesta, destinaţiile preferate de români în sezonul de vară au fost Grecia, Bulgaria şi România, iar pentru iarnă, românii preferă în primul rând Austria, conform unui studiu realizat de o agenţie de turism.

Ca noutate, Germania este o destinaţie care a început să fie din ce în ce mai mult căutată de turiştii români. Aici, în ultimii patru ani, numarul de înnoptări a crescut cu 20%.

Deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Makaza, între Bulgaria şi Grecia, a determinat o creştere spectaculoasă a afluxului de turişti spre Macedonia de Est, Tracia şi insula Thassos.

Agenţii de turism spun că, în ultimul an, a fost o creştere mare a numărului de persoane care îşi rezervă vacanţa online, fără să mai apeleze la o agenţie specializată, crezând că nu mai plătesc comisioane.

O altă destinaţie preferată de români este Austria. Dinamică şi inventivă în conceperea ofertelor, acest lucru i-a adus un număr mare de turişti şi pe perioada verii, nu doar iarna, când este în topul preferinţelor românilor.

În ceea ce priveşte bugetul, acesta nu este mai mic faţă de alţi ani, însă este bine cântărit, cu atenţie sporită la toate serviciile plătite.