DISTRIBUIȚI

De la sfârșitul acestei săptămâni, încep reducerile la cazare pe litoralul românesc. Hotelierii vor scădea tarifele cu până la 30%, spune vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan.

„După 20 august vor începe să reducă tarifele, în funcție de politica pe care o are fiecare hotel, unii cu 5%, 10%, 15%, în funcție și de gradul de ocupare, astfel încât ajung la tarife comparabile cu cele de la începutul lunii iunie,” ne-a spus Dragoș Răducanu.

La sfârșitul lunii august va începe și ediția de toamnă a programului Litoralul pentru toți.

„Aproximativ 5000 de locuri pe serie sunt incluse în program în acest an, față de 100 de mii de locuri, cât are litoralul românesc, incluzând și locurile de cazare din camping-uri,” spune Dragoș Răducan.

Reprezentantul FPTR spune că, pentru menținerea acestui program, este nevoie de contribuția autorităților locale și a CFR.

„Degeaba facem aceste eforturi de a scoate tarife foarte mici în această perioadă, dacă autoritățile locale, restaurantele independente, CFR, nu aplică niciun fel de reducere,” a declarat Dragoș Răducan pentru Radio Constanța.