DISTRIBUIȚI

Staţiunea Mamaia, supranumită cândva „perla litoralului românesc” , este plină cu turişti în fiecare vară. Şi tot ca în fiecare vară, locurile de parcare se dovedesc a nu fi de ajuns pentru cei care vin la mare. Din acest motiv, trotuarele, puţine la număr şi ele, ajung să fie ocupate cu maşini parcate. Din acest motiv, pietonii sunt nevoiţi să circule pe şosea şi să fie atenţi şi la şoferii care trec pe lângă ei. Astfel, viaţa pietonilor este pusă în pericol. Dar, de la Poliţia Rutieră aflăm că, în cazul unui accident cu pieton, de vină ar putea fi chiar…cel din urmă. George Munteanu, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanţa.

„Pietonul, având posibilitatea acostamentului, a trotuarului sau a unui sapţiu cât mai apropiat de limita carosabilului, atunci va fi, după caz, vinovat de producerea impactului, prin poziţionarea sa,” a spus reprezentantul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Turiştii spun că trotuarele sunt puţine, dar o problemă este şi cea a lipsei locurilor de parcare

„E un pic mai neplăcut, dar bănuiesc că nu au unde să parcheze,” ne-a spus o turistă.

O situaţie la fel de neplăcută se produce la sfârşit de săptămână, în zona Satului de Vacanţă. Pasarele Yacht amplasată aici pentru a face legătura între Satul de Vacanţă şi Mamaia se dovedeşte a fi neîncăpătoare cei care trec dintr-o parte în alta. Din acest motiv, mulţi dintre ei preferă să traverseze ilegal şi trec prin gardul amplasat pe scuarul de pe mijlocul bulevardului Mamaia.

 

CAM03528 CAM03529

Discuții

comments