DISTRIBUIȚI

Poliţiştii estimează că aglomeraţia se va intensifica în acest weekend pe Autostrada Soarelui, pentru că mulţi români vor participa la festivităţile de Ziua Marinei de la malul mării. În acest sens, oamenii legii au organizat mai multe filtre şi sunt pregătiţi cu zeci de radare şi un elicopter să-i taxeze pe cei care nu vor respecta regulile de circulaţie.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:00), pe DN1 Bucureşti – Braşov, pe A1 Bucureşti – Piteşti, pe A2 Bucureşti – Constanţa şi pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, traficul rutier se desfăşoară fără probleme deosebite de fluenţă. Valorile de trafic sunt moderate.

Probleme de fluență a traficului rutier pot apărea și la ieșirea din capitală către Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, aglomerația formându-se, de obicei, la intersecţia Splaiul Independenţei cu Şoseaua de Centură (zona Popeşti Leordeni, județul Ilfov). De aceea, indicat este ca accesul către autostradă să se facă prin zona Dristor şi în continuare pe Bulevardul Theodor Pallady.

De asemenea, în următoarele 2-3 ore ale dimineţii, se pot forma coloane de maşini înaintea staţiei de taxare de pe A2 Bucureşti-Constanţa, de la Feteşti. Aşadar, recomandăm ca plata să se facă în sistem electronic, prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă, cu precizarea că se poate trece prin stație liber, cu condiția ca taxa să fie plătită anterior sau ulterior trecerii prin staţia de taxare, până a doua zi, la ora 24.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (8:45), în judeţul Ialomiţa, traficul rutier este oprit pe DN2 Urziceni – Buzău, la ieşirea din localitatea Urziceni, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.