DISTRIBUIȚI

Autorităţile anunţă că valorile de trafic au început să scadă, sâmbătă seara, atât pe drumurile către munte, cât şi spre mare.

Inspectorul Alina Răbuga, de la Centrul Infotrafic: „Pentru evitarea aglomeraţiei din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, reamintim conducătorilor auto că pot utiliza şi ruta alternativă drumul naţional 1 A, Ploieşti – Săcele – Braşov, chiar dacă în judeţul Prahova până în data de 15 octombrie, din cauza desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul de pe drumul naţional 1 A, situat la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor şi al piloţilor de dirijare.

O altă rută ocolitoare o reprezintă drumul naţional 7 Bucureşti – Bâldana şi drumul naţional 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia.

Aglomeraţie însă s-a semnalat în judeţul Constanţa, pe drumul naţional 39, în zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud şi la Agigea, dar valorile de trafic au început să scadă, comparativ cu orele prânzului.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi pe autostrada A 3 Bucureşti – Ploieşti s-a circulat fără probleme pe tot parcursul zilei, iar pe drumul naţional 5, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, în afară de orele dimineţii, când se formase o coloană care se întindea pe aproximativ 500 de metri, nu au mai fost semnalate alte probleme în trafic până la această oră (20.00).

În municipiul Constanţa, pe de altă parte, circulaţia se desfăşoară extrem de anevoios la această oră (20.45) pe rutele de ieşire din oraş. Este cazul bulevardelor Mamaia şi Aurel Vlaicu, aşa cum o demonstrează imaginile surprinse de mai mulţi constănţeni.

aglomeratie constanta 1 aglomeratie constanta 2