DISTRIBUIȚI

Salvamarii au arborat steagul roşu pe toate plajele de pe litoral, aceasta însemnând că, teoretic, nimeni nu are voie să intre în apă, din cauza valurilor mari. Curenţii sunt extrem de puternici, iar mulţi dintre turişti nu înţeleg că pericolul de înec este mare chiar şi pentru înotători experimentaţi.

Scafandrii ISU Dobrogea au reluat căutările tânărului de 29 de ani dispărut sâmbătă după-amiaza în Marea Neagră pe plaja Modern din Constanţa. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul tânărului de 18 ani înghiţit de mare la Costineşti, vineri seara. Căutările nu pot fi reluate din cauza valurilor uriaşe. La Costineşti, marea are gradul 3-4 în apropiere de mal, adică valuri mari şi curenţi puternici.

Acest sfârşit de săptămână a fost unul sumbru pe litoral. Numărul mare de turişti aflaţi pe litoral, vremea frumoasă pentru plajă, dar extrem de periculoasă pentru cei care se aventurează în marea agitată, toţi aceşti factori au dus la tragedii. Şase persoane au murit în apele mării, două sunt date dispărute, iar alte zece au fost salvate, de vineri şi până duminică dimineaţă, la ora 10.30.

Discuții

comments