DISTRIBUIȚI

Poliţiştii rutieri se aşteaptă la valori mari de trafic pe Autostrada Soarelui, după orele prânzului, când foarte mulţi turişti pleacă spre Bucureşti.
În prezent, pe autostrada A2 București – Constanța traficul se desfășoară în condiții normale, potrivit Centrului Infotrafic.
Însă, ținând cont de numărul mare de automobiliști prezenți în acest week-end pe litoral, este posibil ca în a doua parte a zilei să apară probleme de fluență la ieșirea de pe această arteră către șoseaua de centură a Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu).

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, polişiştii reamintesc şoferilor că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 – număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS.

Pentru evitarea aglomerației, dacă va fi cazul, conducătorii auto care doresc să se întoarcă dinspre Constanța către București pot utiliza rutele alternative:
· <strong>DN2A Constanţa – Hârşova;
· DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov – Călăraşi (traversare cu bacul).</strong>

Discuții

comments