DISTRIBUIȚI

Vara anului 2015 aduce o creştere cu 20% a vânzărilor pachetelor turistice pentru seniori, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele unei importante agenţii de turism de pe piaţa românească.
Destinaţiile preferate ale vârstnicilor sunt Istanbul, Atena, Roma dar şi Costa Blanca sau Toscana.
„Majoritatea turiştilor care achiziţionează astfel de pachete provin din mediul urban, au o educatie superioara si venituri peste medie. În doar 10% dintre cazuri, vacanţele sunt achiziţionate drept cadou de către copii, majoritatea ofertelor pentru seniori fiind cumpărate chiar de către aceştia, cu 3-4 luni în avans”, declară Alin Burcea, preşedinte Paralela 45.
Majoritatea cererilor de anul acesta sunt pentru circuitele din toamnă, când temperaturile devin plăcute, iar destinaţiile nu mai sunt suprasaturate cu turişti.

Oferta pentru seniori cu destinatia Toscana, una dintre cele mai apreciate regiuni ale Italiei, are preţuri începând de la 375 de euro/persoană ce includ transport cu avionul Bucureşti-Florenţa şi retur, un bagaj de cală, transfer, 7 nopţi de cazare la hotel de 3 stele cu demipensiune, cât şi asistenţă turistică în limba română.

Seniorii care vor să viziteze Turcia pot pleca la Istanbul cu doar 199 euro de persoană, preţ ce include transport cu avionul Bucureşti-Istanbul şi retur şi 4 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de 4 stele.

Pentru a putea avea acces la ofertele pentru seniori, turiştii trebuie să aibă vârsta de peste 55 de ani şi să fie insoţiţi de o persoană cu vârsta mai mică decât limita menţionată.

Persoanele sub 55 de ani care doresc să meargă în programe pentru seniori vor achita un supliment de cazare în valoare de cel mult 40 de euro.

Discuții

comments