DISTRIBUIȚI

Pe timpul verii, populația Constanței aproape că se dublează. Autoritățile spun că este important ca turiștii să știe cum să reacționeze în cazul unui incendiu sau cutremur. Din acest motiv, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a încheiat un protocol de colaborare cu Asociația Litoral Delta Dunării. Este foarte important ca informația să ajungă la hotelieri, spune președintele Asociației Litoral Delta Dunării, Corina Martin.

„Este important ca informația să ajungă la hotelieri, la proprietarii de structuri de primire turistică și la turiștii noștri care vin în vacanță pe litoral,” ne-a declarat Corina Martin.

Situații de risc sunt multiple, spune împuternicit inspector șef al ISU Dobrogea, Daniel Petrov.

„Sunt multe situații de acest gen, de la modul de utilizare a surselor de aprindere la aparatele de utilități pe care le uită în priză sau la focurile deschise în spații deschise,” a spus Petrov.

O populație informată știe să se ferească de riscurile cotidiene, spune adjunctului ISU Dobrogea, Mihai Georgescu.

„Nu ne referim numai la situațiile de urgență, ci și la faptul că în perioada caniculară, în anumite intervale ale zilei, este interzis statul la plajă,”potrivit lui Mihai Georgescu.

Campania se va desfășura pe toată perioada sezonului estival.

 

Discuții

comments