DISTRIBUIȚI

Cei care şi-au programat un concediu pe litoral sau în Deltă, în această perioadă, vor avea noroc de vreme bună.

Meterologii spun că spun că vremea se va menţine frumoasă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime ce vor trece de 30 de grade.

Pentru a nu avea probleme de sănătate, medicii vă recomandă să vă luaţi măsuri anticaniculă.

În ultimele zile, sute de persoane au ajuns la urgenţă pentru că nu au respectat sfaturile medicilor.

Medicii recomandă ca, în perioadele cu temperaturi care depăşesc 37 de grade şi cu indice de temperatură-umezeală peste pragul critic, să consumăm zilnic cel puţin doi litri de lichide, fără să aşteptăm să apară senzaţia de sete. De asemenea, trebuie să se consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

În zilele caniculare trebuie evitat consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, pentru că favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Medicii mai recomandă ca în zilele canciulare să fie evitate plimbările prin soare, între orele 10.00 şi 17.00, dar şi efortul fizic, iar în spaţii închise, aparatul de aer condiţionat să fie reglat astfel încât temperatura să fie doar cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

Discuții

comments