DISTRIBUIȚI

Coborârea de pe faleza plajei necesită o atenție sporită din cauza treptelor abrupte sau sparte. Despre existența unei balustrare nici nu se pune problema. În dreapta și în stânga scărilor, se observă lipsa unei igienizări. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana, spune că faleza este parte din proiectul șoselei de coastă care ar urma să lege zona de stațiunea Mamaia.

„Faleza va intra în reabilitare. Ea este prinsă într-un proiect cu bani europeni. Este acel proiect al șoselei de coastă. În momentul de față este la stadiul de licitație care se apropie de final”, spune Liviu Tramudana. El mai adaugă faptul că aici va fi construit și un teleferic pentru persoanele cu dizabilități, iar zona va fi igienizată în curând..

Pe plajă, se observă ruinele unui tobogan care cândva era un punct de atracție pentru cei mici și cei mari. Astăzi au mai rămas câteva fiare care, spun cei aflați pe plajă, au devenit ținta hoților de fier vechi.

Ordinea și liniștea publică sunt asigurate de o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Răzvan Ivan. Părerile celor aflați pe plajă sunt împărțite.

Până când vor începe lucrările la faleză, iar zona va începe să arate civilizat, turiștilor nu le rămâne decât să coboare treptele cu atenție, printre gunoaie și mirosuri.