DISTRIBUIȚI

Hoţii de biciclete le preferă pe cele <strong>negre </strong>şi <strong>albastre</strong>, potrivit unui studiu recent realizat de o companie de asigurări în parteneriat cu bloggeri specializaţi în ciclism.
Aproximativ 92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată, deşi majoritatea păgubiţilor au raportat furtul la Poliţie, pe Facebook şi pe forumuri specializate, potrivit unui studiu realizat de o companie de brokeraj în asigurări.
Potrivit acestui studiu, mai mult de jumatate (50,4%) dintre cei aproape 1.000 de respondenţi au rămas fără bicicletă cel puţin o dată.
Opţiunile pentru protejarea bicicletei rămân împărţite în continuare între antifurt (54,3%) şi asigurare (37%), în timp ce marea majoritate a bicicliştilor participanţi la studiu (72,9%) sunt de acord ca, în România, nu se adoptă toate măsurile necesare pentru a combate furturile de biciclete.
Bucureşti rămâne în topul preferintelor pentru hotii de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piaţa Romană, Universitate, Militari şi Pantelimon’, conform cercetării.
Un aspect relevat de studiu a fost şi acela că cele mai multe biciclete sunt furate din scările de bloc (39,5%), spaţiul public (26,7%), din curţi (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primăvara şi vara.

Studiul ‘Marele studiu al bicicletelor furate’ a fost realizat de o companie de brokeraj de asigurări care a lansat, în toamna anului trecut, Otto Velo, o poliţă de asigurare pentru biciclete.

Discuții

comments