DISTRIBUIȚI

Medicii vă avertizează: nu staţi la plajă fără să folosiţi creme sau loţiuni cu factor ridicat de protecţie solară.
Ei spun că soarele este răspunzător de apariţia cancerului de piele.
Există leziuni precanceroase produse de soare şi care se transformă, în timp, în cancer, semnalizând prostul obicei de a ne expune la soare în orele interzise.
Specialiştii atrag, de asemenea, atenţia părinţilor care îşi duc bebeluşii la plajă că-şi expun micuţii unor boli grave.
Deşi au doar câteva luni, iar pielea lor este prea sensibilă pentru a fi protejată de vreo cremă de protecţie solară, mii de bebeluşi sunt aduşi la plajă în fiecare an şi ţinuţi în soarele amiezii.
Urmările acestei decizii sunt resimţite la maturitate, când radiaţiile acumulate pot provoca boli extrem de grave.
Atenţie mare şi la protecţia ochilor!
Așa cum afectează pielea neprotejată, soarele atacă și vederea.
Radiațiile ultraviolete pot pătrunde până la nivelul cristalinului sau chiar al retinei, astfel că ochii neprotejați de soare pot suferi leziuni grave.
Sunt motive pentru care nu trebuie să ne lipsească ochelarii de soare, mai cu seamă vara.
În oraș, la volan, la mare, la munte, ochelarii de soare trebuie să ne însoțească pretutindeni şi în permanenţă, ca să ne protejăm ochii de radiațiile ultraviolete, care pot provoca în timp boli grave, mergând până la orbire.
Medicii oftalmologi recomandă ochelarii de soare cu lentile de calitate, care asigură deopotrivă protecție UVA și UVB, cu indice cât mai ridicat şi cu filtru polarizant.
Ochii copiilor sunt şi mai vulnerabili decât ai adulților la razele ultraviolete.
De aceea, încă de la vârsta de 2-3 ani, ochii copiilor trebuie protejați prin utilizarea ochelarilor de soare certificaţi CE şi cu lentile de foarte bună calitate.
Medicii atrag atenţia că micuţii au corneea mai subțire, mai fină și cristalinul foarte transparent, deci o protecție mai slabă a retinei faţă de adulți.
Ochelarii de soare contrafăcuți, fără protecție protecție UV, fac mult mai mult rău decât bine, întrucât dilată pupila, lăsând mai multe raze UV să producă leziuni pe cristalin sau pe retină, alături de o vedere neclară.

Discuții

comments