VIDEO: Casa care se roteşte după soare

65
DISTRIBUIȚI

Dacă v-aţi plictisit să vedeţi aceeaşi privelişte de fiecare dată când vă uitaţi prin pe fereastră, acum puteţi să alegeţi o casă care se roteşte, astfel că imaginea din dreptul geamului va fi întotdeauna diferită.

Ultima realizare în materie de arhitectură ecologică a fost construită în New Platz, New York, şi este o casă în formă de cupolă care costă aproximativ un million de dolari, informează dailymail.co.uk.

Casa se roteşte în jurul propriei axe astfel încât ferestrele pot fi orientate către soare, iarna, sau pot fi ferite de razele acestuia, vara.

Construcţia a fost proiectată de arhitecţii francezi de la Solaleya. Domul, care cântăreşte 40 de tone, a fost realizat din prefabricate lemnoase şi livrat, în pachet, din Franţa în Statele Unite.

Realizarea fundaţiei, care conţine elementele motorizate, şi asamblarea casei de peste 200 de metri pătraţi a durat trei luni.

Amplasată în mijlocul unei păduri de câteva hectare, din rezervaţia Mohonk, din New York, construcţia este promovată de agenţii imobiliari de la Douglas Elliman ca un refugiu perfect pentru weekend.

Structura din lemn, cu o formă îndrăzneaţă şi geamuri curbate, are două niveluri, o terasă mare şi un balcon.

Deşi pare a sta într-un echilibru precar, fiind amplasată pe o mică înălţime şi conectată la fundaţie doar prin axul central, construcţia poate rezista cutremurelor de până la 8 grade Richter şi vânturilor de până la 250 de kilometri pe oră. Nici umezeala nu constituie o problemă, întrucât casa nu este amplasată direct pe pământ.

În interior găsim trei dormitoare, trei băi, un birou, o bibliotecă şi o cameră de oaspeţi. Bucătăria oferă o deschidere deosebită, are blaturi de granit şi continuă cu sufrageria.

Întreaga locuinţă este realizată cu materiale organice: cedru, bambus şi calcar.

Rotirea casei este controlată cu o telecomandă mai mică decât cea a unui televizor, susţine John Samios, agent imobiliar la Douglas Elliman, care se ocupă de vânzarea casei. Casa se poate roti cu 180 de grade, mai arată agentul care adaugă că, în ciuda preţului care se apropie de un milion de dolari, există clienţi interesaţi de această construcţie.

Sursa – mediafax.ro

Discuții

comments