DISTRIBUIȚI

Între 20 și 21 iunie, are loc în nordul stațiunii Mamaia, un eveniment inedit, Beach frisbee weekend.

La acest eveniment sunt așteptați toți pasionații de mișcare în aer liber, care doresc să învețe jocul Ultimate Frisbee.

Acesta este un joc cu discul, de echipă, bazat pe fairplay și non-contact. Un meci poate fi jucat indoor, pe teren de rugby sau pe plajă, fiecare având campionate specifice ce se desfășoară la nivel național, european și internațional.

Programul este următorul:

Sâmbătă 07.30 – 11.30: OHA beach
Sâmbătă 17.00 – 20.00: Camping S
Duminică 08.00 – 11.30: Hotel Flora

Mai multe detalii:
https://www.facebook.com/BucharestUltimate?fref=ts
www.ultimatefrisbee.ro
http://www.wfdf.org/

Despre frisbee:
Sportul a debutat in 1968 in Statele Unite, iar in 1984 a fost infiintata Federatia Internationala de Ultimate Frisbee (World Flying Disc Federation.) Primul campionat mondial a avut loc in 1983 la Goteborg, in Suedia. In prezent sportul este jucat in mai mult de 80 de tari in jurul lumii. In Statele Unite, exista aproape 1 milion de jucatori. Dintre acestia 350.000 joaca in competitii regulate fiind membrii legitimati ai Federatiei Americane de Ultimate. Membrii tineri depasesc ca numar pe cei adulti, ceea ce inseamna ca Ultimate este un sport in crestere vertiginoasa.

Desi nu are momentan recunoastere olimpica, Ultimate a fost introdus din 2001 in competitia Jocurilor Mondiale, dedicata sporturilor non-olimpice si patronata de Comitetul Olimpic Intenational.

Discuții

comments