DISTRIBUIȚI

De 1 mai, petrecăreţii din Vama Veche vor fi încurajaţi să petreacă responsabil, la Cortul special instalat de către ALIAT- Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor.

Este pentru prima oară când miile de turiști așteptați în Vama Veche vor avea la dispoziție un spațiu de relaxare dar şi de prevenire și diminuare a efectelor consumului abuziv de alcool- Cortul de Chill.

Este vorba de un program de reducere a consecințelor negative asociate abuzului de alcool („Harm Reduction”), în cadrul concertelor si festivalurilor, unic în România.

Cortul va fi deschis joi, 30 aprilie, până duminică, 3 mai, iar responsabilii ALIAT vor lucra 16 ore pe zi, între orele 10 a.m – 4 a.m pentru a preveni problemele asociate abuzului de alcool și pentru a educa turiștii cu privire la ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalți.

Turiștii sunt așteptați la cort fie că doresc să discute gratuit cu un consilier ALIAT, fie că vin doar pentru a-și încărca telefonul sau pentru a servi apă sau ceai.

În paralel, pentru prima dată în Vamă, specialiștii ALIAT vor străbate plaja pe timpul nopții pentru a identifica persoane aflate la risc și pentru a le oferi sprijin la nevoie.

Proiectul “Cortul de Chill” de reducere a consecințelor negative asociate abuzului de alcool în spații recreative face parte din programul Alcohelp, creat și derulat în ultimii 5 ani de ALIAT cu sprijinul financiar al unei companii producătoare de bere.

Sursa foto – bzi.ro