DISTRIBUIȚI

Spania a avut în primele 11 luni ale acestui an 61,7 milioane de turişti străini, depăşind recordul stabilit pe întreg anul 2013, a anunţat luni Ministerul Turismului, preluat de AFP. Această ‘cifră istorică’ reprezintă o creştere cu 7,2% faţă de perioada similară din 2013, adaugă ministerul, amintind că anul trecut au venit în Spania 60,6 milioane de turişti străini.

Cei mai mulţi au fost din Marea Britanie – 14,39 de milioane, Franţa – 10 milioane şi Germania – 9.95 de milioane, urmaţi de turişti din ţările nordice (4,69 de milioane) şi italieni (3,50 de milioane).

Regiunile preferate au fost Catalonia, cunoscută pentru plajele de pe Costa Brava şi bogăţia arhitecturală a Barcelonei, cu 25 de milioane de vizitatori, arhipelagurile Baleare şi Canare, precum şi Andaluzia.

Turismul este una din cele mai importante activităţi economice ale Spaniei, acest sector reprezentând 10,9% din PIB în 2012 şi furnizând 11,9% din locurile de muncă din ţară, potrivit celor mai recente cifre. Starea bună a sectorului constituie o veste bună pentru Spania, unde rata şomajului rămâne în jur de 24%, în pofida unei uşoare reveniri a economiei, încheie AF

Discuții

comments