DISTRIBUIȚI

Cei peste 6.000 de români care au mers în acest an în vacanţe în Malta au cheltuit pe sejururi mai mult de 6,5 milioane de euro, a anunţat, într-un comunicat, o agenţie de turism care asigură peste 60% din traficul din România către Malta.

În 2014, cursele directe Air Malta au dus în vacanţă circa 3.700 de turişti români în cele şase luni ale sezonului turistic, aceştia cheltuind 4,7 milioane de euro pe sejururi.

„Pentru 2014 am observat o creştere a cererii pentru sejururile la hotelurile de 4 şi 5 stele în rândul cuplurilor proaspăt căsătorite sau a celor care au mers însoţiţi de copii, cheltuiala medie pe biletul de avion şi pe cazare a unei persoane urcand astfel la 1.050 de euro. În plus, fiecare turist îşi achiziţionează din ţară şi excursiile opţionale, ajungând astfel la o medie a bugetului de vacanţă pentru shopping, vizite turistice şi masă de aproximativ 700 de euro. Astfel spus, pentru o vacanţă de 7 zile în Malta la un hotel de 5 stele, un turist român alocă, în medie, 1.700 de euro”, a declarat în comunicat Mark Neville Faruggia, directorul agenţiei.

Pentru pachetele turistice de 5 stele au optat 35% din turişti, în timp ce o pondere de 50% a fost deţinută de ofertele speciale şi programul de Seniori Travel, al căror preţ a pornit de la 299 de euro de persoană, incluzând sejurul de 7 zile cu avion şi cazare.

 

Discuții

comments