DISTRIBUIȚI

Actorul şi regizorul american George Clooney va primi distincţia Cecil B. DeMille – un Glob de Aur onorific – pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, la gala care va avea loc în ianuarie, la Los Angeles, au anunţat, luni, organizatorii.
George Clooney, în vârstă de 53 de ani, una dintre figurile importante ale industriei cinematografice americane, atât în faţa, cât şi în spatele camerelor, va primi distincţia Cecil B. DeMille la gala Globurilor de Aur care va avea loc în ianuarie 2015, la Los Angeles, unul dintre cele mai importante evenimente anuale pentru industria filmului, organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).

Theo Kingma, preşedintele HFPA, a declarat că premiul acordat lui Clooney onorează „contribuţia extraordinară (a acestuia, n.r.) atât în faţa, cât şi în spatele camerelor”.

Clooney a câştigat de două ori premiul Oscar, pentru cel bun actor într-un rol secundar, cu filmul „Syriana”, şi ca producător al filmului „Argo”, din 2013. De asemenea, cineastul american a câştigat trei premii Globul de Aur, două dintre ele pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolurile din „Descendenţii” şi „Marea hoinăreală”.

Discuții

comments