DISTRIBUIȚI

Concertul susţinut ieri de Orchestra Naţională Radio pe scena Filarmonicii din Kuala Lumpur, în cadrul World Summit on Media for Children, unul dintre cele mai importante summit-uri pe tema educaţiei copiilor prin intermediul media, s-a bucurat de un succes răsunător.
Cei peste o mie de participanţi la reuniunea din Capitala Malaeziei au putut audia, între altele, „Rapsodia Română Nr. 1” de George Enescu şi „Ciocârlia”.
Orchestra Naţională Radio va susţine astăzi un al doilea concert, spectacolele desfăşurându-se sub bagheta dirijorului principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Tiberiu Soare.
Printre solişti, se numără Gabriel Croitoru la vioară şi Horia Mihail la pian.
Această participare înseamnă un pas important în contextul extinderii parteneriatelor strategice ale Radio România şi în afara Uniunii Europene de Radio și are rolul de a sublinia misiunea pe care Radio România o are: aceea de a educa prin cultură.
Javad Mottaghi, secretarul general al Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific, organizatorul evenimentului, a evidenţiat importanţa prezenţei Radio România la reuniunea din capitala Malaeziei, care popularizează cultura românească în toată regiunea Asia-Pacific, în care trăiesc aproximativ 3,5 miliarde de oameni.
„Spectacolul poate fi urmărit în multe ţări, iar prin participarea la summit, Radio România are ocazia unică de a cunoaşte alte instituţii media, precum şi de a se face cunoscut şi de a iniţia parteneriate.
La urma urmei, este vorba despre colaborare, despre cum se poate ajunge la publicul din Asia şi despre cum asiaticii îşi pot face cunoscută cultura românilor şi, în general, a europenilor” –  a mai spus secretarul general al Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific, Javad Mottaghi.
Ca un exemplu al misiunii pe care Radioul Public o are, Orchestra Națională Radio susţine cele două concerte, considerate de organizatori ca fiind „atracţia principală” a celei de-a VII-a ediţii a acestui eveniment – spune Ovidiu Miculescu, Preşedinte-Director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.


Cele două concerte sunt înregistrate şi filmate de Radioteleviziunea publică din Kuala Lumpur şi preluate de toţi membrii Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific – ABU, ajungând la un public potenţial de miliarde de ascultători şi telespectatori, într-un spaţiu geografic ce acoperă jumătate de planetă.
Turneul este organizat de Radio România şi ABU.
La acest eveniment sunt prezenţi peste 1.000 de reprezentanţi ai posturilor publice din întreaga lume.

Discuții

comments