DISTRIBUIȚI

Jennifer Lawrence a stabilit un record mondial Guinness datorită personajului pe care l-a interpretat în franciza „Jocurile foamei”, actriţa americană fiind desemnată eroina dintr-un film de acţiune care a înregistrat cele mai mari încasări la nivel internaţional.
Într-un anunţ publicat pe site-ul The Guinness World Records se spune că personajul Katniss Everdeen din franciza „The Hunger Games”, care este interpretat de Jennifer Lawrence, este eroina dintr-un film de acţiune care a atras cele mai mari încasări, potrivit contactmusic.com.
Primele două filme ale seriei au obţinut încasări de 1,52 miliarde de dolari la nivel mondial.
Pelicula „Jocurile foamei: Sfidarea”, al doilea al seriei, deţine şi recordul pentru filmul cu o temă post-apocaliptică cu cele mai mari încasări la nivel internaţional. Lansat în 2013, filmul a obţinut încasări de 420 milioane doar în Statele Unite.
Având în vedere aşteptările publicului şi promovarea de care are parte, este de aşteptat ca următorul film al seriei, „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1”, care va avea premiera în Statele Unite şi Marea Britanie pe 21 noiembrie, să o ajute pe Jennifer Lawrence să îşi păstreze recordul Guinness.
Jennifer Lawrence a primit, în 2013, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”.