DISTRIBUIȚI

47.000 de vieţi salvate şi aproape 300 de misiuni aeriene de salvare – este bilanţul celor şase ani de activitate a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Constanţa.
De la 3 echipaje, formate din cinci medici şi asistente, coordonaţi de dr. Rodica Tudoran, în 2008, astăzi sunt 9  echipaje SMURD care zilnic salvează vieţi, ajungând la un bilanţ remarcabil.
„Medicii şi paramedicii merită toate laudele, fără a face risipă de cuvinte“, spune inspectorul-şef al ISU Constanţa, colonel Viorel Jianu.
De asemenea, din mai, anul trecut, de când s-a înfiinţat punctul de salvare aeriană, elicopterul SMURD a efectuat aproape 300 de misiuni în Constanţa, Delta Dunării, pe Autostrada Soarelui, dar şi în celelalte judeţe aflate în regiunea de sud-est.
Totodată, 150 de pompieri au absolvit cursuri de prim-ajutor calificat în centrul specializat de  instruire paramedicală din cadrul ISU Constanţa.
Şi parcul auto al unităţii a fost completat cu o autospecială pentru intervenţie la accidente colective şi calamităţi, care deserveşte întreaga regiune de sud-est.