DISTRIBUIȚI

Turiştii și amatorii de senzaţii tari care vor veni pe litoral vor putea să încerce o nouă atracţie turistică din această toamnă: tiroliana. Curajoşii vor putea să coboare pe plaja Modern din Constanţa, în zona restaurantului „Zorile“, pe cabluri de oţel, cu o viteză de 70 de kilometri pe oră.
Tiroliana va avea 330 de metri lungime şi va fi, astfel, cea mai lungă din ţara noastră. Până în prezent, cele mai lungi tiroliene sunt la Sfântu Gheorghe, fiecare de aproximativ 200 de metri. Cei care vor încerca senzaţiile unice vor zbura peste faleza Constanţei cu o cădere de nivel de 30 de metri, practic de la înălţimea unui bloc de zece etaje, cu o viteză de 70 de kilometri pe oră. Tiroliana va avea doi stâlpi de susţinere: unul pe plajă şi unul pe faleză. Cablul de oţel este certificat să transporte o greutate de nouă tone şi jumătate. Într-o singură oră, tiroliana va putea să ofere senzaţii unice la 40 de persoane.
Lucrările au început pe 9 august 2014, iar investitorul spune că tiroliana va fi gata până la începutul lunii septembrie. Hamurile sunt franţuzeşti şi sunt certificate pentru a fi folosite în echipamentele montane, iar ancorajele sunt din Olanda. Costul realizării tirolianei se ridică la 30.000 de euro. Un zbor peste faleza Constanţei, spre plajă, va costa între 20 şi 30 de lei de persoană.

Discuții

comments