DISTRIBUIȚI

Un bărbat și-a pierdut viața, iar alte 11 persoane au fost salvate ieri, în ultimul moment, de la înec de salvamari, dupâ ce vântul puternic și valurileau creat probleme în sudul litoralului. Deși steagul roșu, care interzice scăldatul, a fost arborat în permanență, turiștii s-au aventurat în apă, ignorând avertismentele salvamarilor.
Primul caz a fost înregistrat în stațiunea Jupiter, unde un tânăr care a înotat în larg a fost luat de curenți. Din fericire, salvamarii au reușit să intervină la timp și să-l salveze. Victima a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Tot în Jupiter, salvamarii au acționat pentru a salva o femeie și pe cei doi copii ai acesteia. Copii, care se jucau în apă au fost luați de curenți. Turista a intrat imediat în mare ca să îi aducă la mal. Situația a fost observată, din fericire, de salvamari, iar victimele au fost scoase din valuri înainte de a ajunge în zona digului.
Mama și cei doi copii au fost transportați la spitalul din Mangalia, pentru îngrijiri medicale. Alți trei copii au fost salvați de la înec în stațiunea Saturn, iar patru tineri, trei fete și un băiat – în Mangalia.
Din păcate, însă, salvamarii nu au mai putut face nimic pentru un turist din București, cazat în stațiunea Eforie Nord. Bărbatul a intrat în mare de pe o plajă neamenajată din zona Taberei Luminița. Acesta a înotat câteva zeci de metri în larg, iar în momentul în care se întorcea la mal, soția lui a observat că plutește, inert, pe suprafața apei. Salvatorii au reușit să aducă la mal, în doar câteva minute, trupul bărbatului. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța a efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră, însă eforturile medicilor au fost în zadar.