DISTRIBUIȚI

Oficialii spanioli au informat că preotul misionar spaniol, în vârstă de 75 de ani, care a contractat virusul Ebola în Liberia şi a fost repatriat la Madrid săptămâna trecută, a încetat din viaţă, informează BBC.

Preotul, primul european infectat cu Ebola, fusese repatriat la bordul unui avion militar.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia febrei hemoragice în 1976, a ucis, până acum, peste 1.000 de oameni, dintre care 60 din rândul personalului medical.

Un comitet de experţi din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a decis că medicamente experimentale pot fi folosite pentru tratarea victimelor virusului Ebola în Africa de Vest. Comitetul a informat că, ţinând cont de actualele circumstanţe, este etic să fie oferite pacienţilor medicamente sau vaccinuri, chiar dacă eficacitatea sau efectele adverse nu sunt cunoscute.

Decizia vine după ce Guvernul din Liberia a solicitat ca un medicament experimental să fie încercat în ţară, pentru a combate epidemia de Ebola.

Ministrul liberian al informaţiilor, Lewis Brown, a declarat pentru postul BBC că lumea este conştientă de riscurile pe care le implică utilizarea unui medicament netestat la scară largă, Zmapp, dar că alternativa este de a permite ca tot mai multe persoane să îşi piardă viaţa.