DISTRIBUIȚI

Reprezentanții INCDPM – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța au instalat, ieri, în Vama Veche, Centrul Mobil de Informare al Rezervației Marine Vama Veche – 2 Mai.

Conform specialiștilor, Rezervaţia marină Vama Veche – 2 Mai reprezintă o combinaţie aproape unică la litoralul românesc, prezentând o varietate de substraturi pe care le au la dispoziţie speciile, permiţând o amplă dezvoltare a acestora, astfel că zona constituie un adevărat „mozaic” al habitatelor”.
Cum protecția naturii și turismul intensiv nu se împacă de cele mai multe ori, soluția este reprezentată de informarea activă și educarea turiștilor care își petrec concediul în imediata vecinătate a Rezervației Marine Vama Veche – 2 Mai. Aceasta a fost înfiinţată în anul 1980 şi a fost declarată sit de importanţă comunitară (SCI) în anul 2007, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România. Scopul Rezervaţiei este acela de a proteja și conserva habitatele marine importante, precum și flora şi fauna marine (peste 250 de specii).